Produkt info

  • ARS Bästa bladen i Branschen!   /  Best Blades in the Business

Vad är hemligheten till varför ARS blad håller längre än konkurrenterna? 

Det är enkelt. Ingen är bättre på härdning av stål för beskärnings verktyg än ARS Japan.

Det ger dem möjlighet att använda avfasade vinklar som andra tillverkare inte kan matcha. Detta innebär att bladen börjar skarpare.

ARS  expertis vid härdning av stål innebär att bladen håller sina vassa längre än konkurrenterna. Detta innebär att ARS blad håller sig skarpare längre.

ARS verktyg är utformade för att vara ergonomiska, perfekt balanserade, och superlätta för fortsatt professionell användning. 

Verktygen har genomgått omfattande tester för att producera precis rätt längd, vikt, och rörelseomfång. Kombinerat med skarpare blad, verktygen är faktiskt enklare att använda. 

Fjädrar är av högsta kvalitet för hård & tuff användning och förankrade för att förhindra förlust i fält.

  • Fördelar med en Japansk NAKAYA såg
Kap tänder
Klyv tänder
  • Varför är en Japansk Såg Bättre?


En Japansk såg som arbetar på dragande rörelse är överlägsen i alla moment i jämförelse med en västerländsk såg beroende på följande...

Bladet tillåts tunt beroende på att du drar sågen emot dig och då spänns bladet rakt helt naturligt, (precis tvärtom när du skjuter sågen ifrån dig på en västerländsk såg blir det motstånd och sågen nyper böjer sig och kärvar.

Precis som då du drar ett snöre emot dig så spänns det och blir rakt automatiskt och provar du att skjuta snöret ifrån dig så går det trögt och böjer sig!
Exakt samma fenomen med en såg, så då kan du lätt förstå dom enorma fördelarna med en Japansk såg som arbetar på draget.
Sen dessutom är den Japanska tandningen mycket effektivare med 3-Fas slipning per tand vilket är så effektivt att det stort sett ej behövs någon skränkning vilket förbättrar och underlättar allt.

En Japansk sågtand är supervass och skär genom trä lätt och snabbt utan något större motstånd vilket gör att det inte krävs speciellt mycket kraft för att såga,
Helt enkelt så gör sågen det stora jobbet eftersom tandutformningen är så effektiv och det är mycket lätt sågad och snabbt, normalt så går det dubbelt så snabbt att såga med en Japansk såg än en västerländsk.

Dessutom håller sig en Japansk såg vass c:a 4-5 gånger längre enl. en Kanadensisk undersökning.

Mera fördelar med en Japansk såg

Eftersom alla våra modeller har ett smidigt bladsystem med utbytbara blad kan du alltid ha en vass såg genom att enbart byta bladet vilket enbart tar några sekunder att utföra.

Skaften är av mycket hög kvalitet och tillverkade i Valnöt med lindad rotting vilket gör dom väldigt behagliga och greppvänliga för mycket lång tid.

Dessutom dessa långa skaft av "Samuraj" modell är oslagbara i grepp och räckvidd och gör sågningen lättare & bekvämare på alla sätt eftersom du kan hitta massor av sätt att greppa handtaget som t.ex. tvåhandsfattning. pennfattning etc.

En annan viktig fördel är att dessa sågar är mycket säkrare att använda eftersom dragrörelsen gör att du ej behöver använda tummar och fingrar för att styra sågen, Eftersom du drar sågen emot dig så styrs den naturligt rakt och "hoppar" ej i sidled som en västerländsk såg,

Du kan lätt använda 2 handsfattning och detta gör sågningen smidig
lätt och SÄKRARE.

Detta gör dessa sågar utmärkta för barn att lära sig slöjd säkrare och lättare och mycket roligare.

Mera Precision & Exakthet med en Japansk såg

Eftersom den Japanska såg teknologin anses som den bästa och detta ger ett mycket finare slutresultat på dina arbeten vilket gläder samtliga användare världen över och nu äntligen kan vi skandinaver få möjlighet att använda dessa underbara verktyg som verkligen gör arbetet roligare och bättre på alla sätt, Helt enkelt ett suveränt hjälpmedel.

Det är ingen tillfällighet att dom Japanska sågarna arbetar på draget, det är helt enkelt överlägset i alla moment!

Detta har Japanerna använt i över 1000 år och hela tiden förbättrat och utvecklat !

Och som alla vet kräver Japanerna absolut högsta kvalitet och precision
vilket har utvecklat dessa sågar som dom absolut bästa och trevligaste att arbeta med.

ARS-NAKAYA

 

 


ARS - Nakaya Scandinavia AB  Box 2011, 611 02 Nyköping, Sweden       (Tel) +46-155-24 20 00 (Fax) +46-155-24 22 88