Om oss

Vi är Generalagent för Japanska ARS som är Världsledande tillverkare av beskärningsverktyg för trädgård & skog sedan 1876, Våra kunder är allt från kommun & parkförvaltning, skogsbolag, trädgårdsmästare, butiker med kvalitetsverktyg, privatpersoner etc. 

Vi är även Generalagent för NAKAYA Japanska sågar i Skandinavien. NAKAYA har tillverkat sågar sedan 1907 i Japan och är en världsledande tillverkare av Japanska sågar för snickeri inredning etc. Dessutom utvecklar och tillverkar NAKAYA maskinerna som producerar sågblad. Över 95 % av Japanska original sågblad på världs marknaden är tillverkade på en NAKAYA sågblads maskin.

ARS = Bästa verktyg för Trädgård & skog etc. Nakaya = Bästa Japanska sågar för snickeri inredning, slöjd mm. Inom dessa områden hittar du inte bättre verktyg än ARS & Nakaya,

Vår målsättning att marknadsföra absolut bästa kvalitéts verktyg inom dessa viktiga områden och mycket prisvärda eftersom hållbarheten är mycket lång,

Vårt sortiment är helt unikt och oslagbart vågar vi påstå,

Ni förstår säkert alla fördelar med detta och att både ARS & NAKAYA har en ledande kunskap inom detta område av utveckling och forskning för att utforma och tillverka bästa tänkbara sågar.

Våra verktyg används dagligen finsnickare som är ledande inom båtbyggeri, möbelsnickeri, inredning, golvläggning, fönster tillverkning & renovering, instrumentbyggare för fiol, gitarr, nyckelharpa etc. gevärkolvsmakare, etc. byggnadssnickare, köksinstallatörer, trädgårdsmästare, skogsarbetare, parkanläggare, jägare, is-skulptörer, byggnadsvård, mm. Helt enkelt ett suveränt hjälpmedel för väldigt många dagligen.

ARS & Nakaya original verktyg används dagligen i allt från skolor, bostäder, slöjdsalar, fabriker och industri som tillverkar bland de finaste båtar i världen och möbler, arkitekter och formgivare inom många olika områden och branscher.

Vi har modeller för alla, från barn i förskola till yrkesfolk, som vill ha en bra lättanvänd såg och som håller länge, och alltid kan uppdateras lätt och prisvärt. Sen en sak som vi är mycket glada och stolta för är att NAKAYA Japan har ett långt samarbete med Svenska SANDVIK stål och vi har SANDVIK stål i alla våra toppmodeller vilket gör det extra trevligt att vi som Svensk och Skandinavisk generalagent kan sälja denna höga kvalité produkt och då vara tillverkad i Japan på Världens ledande sågbladstillverkare av Japanska sågar som NAKAYA är sedan 1907 och då blad stålet är Svenskt SANDVIK stål, detta är ännu en anledning att du väljer NAKAYA original sågar så vet du att du dessutom köper ett Svenskt stål som håller världsklass! Detta gör våra NAKAYA sågar ännu mer attraktiva på den Skandinaviska marknaden. Gäller för övrigt hela Världen där det Svenska SANDVIK stålet anses som världsledande så detta är ett suveränt trevligt samarbete mellan Japan & Sverige för hela världen av NAKAYA sågar.

Nakaya är ensam i världen på att tillverka ett så fint sågblad som endast är 0,2mm tunnt och dessutom utbytbart. Detta fina blad har ett tandavstånd på 0,8mm. och ger ett snitt på endast 0,3mm med mycket slät snittyta. Denna modell heter SUPER FINE CUT och är en favoritsåg bland ledande instrumentmakare  i världen och även för en hobbyslöjdare är denna modell mycket användbar och ett enormt hjälpmedel samt givetvis ett nöje att såga med.

Enkelt och korrekt förklarat så är Japanska sågar mycket EFFEKTIVARE, LÄTTSÅGADE, SNABBARE, SÄKRARE och ger ett finare resultat än dom västerländska sågarna.

En Japansk såg arbetar på draget vilket är helt överlägset en skjutande såg som dom västerländska. Bladet kan tillverkas tunnt eftersom den sågar på draget vilket spänner och håller bladet rakt helt naturligt och detta gör att motståndet blir minimalt.

Precis motsatt med en västerländsk såg som skapar ett motstånd och böjer sig lätt och nyper fast vilket alla känner till som provat den västerländska/europeiska sågen, ett skjutande blad måste tillverkas tjockt (normalt dubbelt så tjockt som ett Japanskt blad) beroende på detta motstånd vilket försämrar sågningen ytterligare.

Detta gör att du måste såga bort mer trä och desto mer trä som skall sågas bort desto jobbigare med en västerländsk såg. Dessutom har en Japansk såg en mycket mera avancerad tandning (3-fas) som är utformad som en Japansk knivspets som verkligen skär lätt och snabbt genom trä och ger ett mycket fint snitt nästan som hyvlat.

Västerländska sågar är beroende på oskälig råstyrka och bryter sönder fibrerna för att fungera och detta ger dom mycket sämre resultat och är långsam och jobbig att såga med i jämförelse med en effektiv & lättsågad Japansk såg.

Dessa betydande skillnader skapar en såg som enkelt uttryckt är oöverträffad i EXAKTHET, PRECISION, NOGGRANNHET, SNABBHET, ENERGIBEVARANDE vilket gör arbetet roligt och intressant att utföra för alla från hobby till proffs.

Med en Japansk såg behöver du inte pressa och trycka ned mot det trä du sågar utan den sågar effektivt & lätt enbart när du drar den emot dig eftersom tänderna är utformade på detta unika sätt så att det är sågen som gör det stora jobbet. Eftersom sågen arbetar på draget vilket är det mest naturliga och effektiva med minsta möjliga ansträngning. Precis som en motorsåg som även den sågar på draget (undersida) och "äter" sig ner i virket.

Vi har ett brett sortiment med sågar från Hobby till högsta Proffsnivå med Världens Finaste Såg så alla kan hitta sin favorit. Om du skall köpa en Japansk såg för första gången så rekommenderar vi att du börjar med en modell som heter Wonder Saw, det är en "Ryoba" vilket betyder på Japanska dubbeltandad Kap tänder på ena sidan och klyvtänder på motsatt sida, detta gör denna så till den absolut mest användbara och populära Japanska sågmodellen världen över.

Klicka på denna Wonder Saw så kommer du direkt till denna modell samt en modell bredvid denna som heter Expert som är en "Multi såg" utmärkt för både trädbeskärning samt allmän sågning ersätter fogsvansen i alla moment bladet är 270mm och utbytbart utan verktyg denna modell kan dessutom utrustas med ett teleskopskaft i aluminium för trädbeskärning, denna modell levereras med ett hölster vilket är mycket praktiskt både i trädgården samt i snickarbältet.

Dessa 2 såg modeller i kombination är mycket bra så vi har därför ett paket erbjudande på dessa som ni kan läsa mera om på produktsidan.

Välkomna att skriva eller ringa oss för mera information, broschyrer, återförsäljare etc.

Kontakt information för både yrkes & utbildnings linjer

Vi besöker er för både demo. och utbildning.

  • Skolor, all kategorier från förskola till högskola, yrkesskola etc. kontaka oss för era special priser etc.
  • Företag, kommuner, park & skog etc. kontaka oss för prislista. 
  • Snickerier, inredare etc. kontakta oss för pris etc.

OBS! VARNING FÖR KOPIOR PÅ DEN SKANDINAVISKA MARKNADEN!

Vi vill här även varna för både kopior och plagiat som tyvärr förkommer i både butiker och på mässor och marknader, både med vårt varumärke och utan, så se till när ni köper att det står ARS alt. NAKAYA och tydliga adresser till oss och moderbolaget i Japan så är ni säkra på att ni fått en ARS eller NAKAYA original produkt.

Organisationsnr: 556883-8246
Företaget innehar f-skattebevis

 

 


ARS - Nakaya Scandinavia AB  Box 2011, 611 02 Nyköping, Sweden       (Tel) +46-155-24 20 00 (Fax) +46-155-24 22 88